Bodemisolatie

Bespaar en geniet van uw isolatie tegelijkertijd!
Mother and daughter lying on the floor at home looking at each other
Bodemisolatie

Wat wordt er mee bedoeld?

Bodemisolatie is een vorm van isolatie die wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. De naam geeft al aan dat het isolatiemateriaal op de grond wordt gelegd. Meestal wordt hiervoor gebruik gemaakt van piepschuim bolletjes.

Een monteur zal via het kruipluik de kruipruimte betreden met speciale apparatuur. Vervolgens wordt er met behulp van blaasapparatuur een dikke laag isolatiemateriaal op de bodem gespoten. Het isolatiemateriaal zal los op de grond liggen en zorgt voor een isolerende werking.

Bodemisolatie

Een warmer huis?

Zeker weten! De kruipruimte is vaak een koude, tochtige en vochtige ruimte onder de woning. Deze kou en tocht kan zich verspreiden naar de rest van de woning, waardoor er warmte verloren gaat. Het gevolg hiervan is dat veel van de warmte die u opwekt via de kruipruimte verdwijnt.

Het aanbrengen van kruipruimte-isolatie kan dit verhelpen. Hierdoor wordt de kruipruimte omgetoverd tot een behaaglijke, droge ruimte onder uw huis. De vloer zal minder koud aanvoelen en u zult meer genieten van de warmte in uw woning.

Veelgestelde Vragen

Als je een kruipruimte hebt die gemakkelijk toegankelijk is en een hoogte van minimaal 35 centimeter heeft, is het altijd raadzaam om te kiezen voor vloerisolatie.

Als je wel een kruipruimte hebt, maar er niet bij kunt (bijvoorbeeld omdat er geen toegangsluik is), overweeg dan om een toegang te laten maken. Dit maakt het mogelijk om de vloer te isoleren. Als het maken van een toegang te duur is of niet mogelijk, dan kun je kiezen voor bodemisolatie.

Als je kruipruimte minder dan 35 cm hoog is, onderzoek dan of je deze kunt laten uitgraven om vloerisolatie te kunnen aanbrengen. Als uitgraven niet mogelijk of te duur is, kun je kiezen voor bodemisolatie.

Wanneer de kruipruimte voorzien is van kruipruimte-isolatie adviseren wij een minimale kruipruimte ventilatie. Dit is verantwoord, omdat de bodemisolatie ervoor zorgt dat het vocht uit de (houten) vloer verdwijnt. Het dauwpunt wordt namelijk verlegd. Overmatige ventilatie zorgt ervoor dat het effect van de bodemisolatie wordt beperkt.

a. Wij raden de kruipruimte isoleren (bodemisolatie) af bij droge, hoge kruipruimtes. Het rendement van kruipruimte isolatie is in deze situatie lager. Tussen de isolatie en onderkant van de vloer is de tussenruimte te groot. Zeker als de kruipruimte daarnaast ook nog een voorzien is van ventilatieroosters is het effect teleurstellend.

Kruipruimte isolatie wordt los op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Het werken in de kruipruimte daarna is wat lastiger, u of de loodgieter ligt namelijk in een ‘ballenbak’. Wij raden aan de nodige werkzaamheden te doen voordat de kruipruimte isolatie wordt aangebracht. Wanneer de bodemisolatie bestaat uit EPS (piepschuim) kan de isolatie vaak aan de kant geschoven worden. 

IsoGarant B.V.

Onze diensten

Wij bieden isolatiediensten aan met ons professionele team.

Spouwmuurisolatie

Als u op energie wilt besparen in uw budget, kijk dan naar Spouwmuurisolatie.

Vloerisolatie

Heeft u isolatie nodig op uw vloer? Bekijk onze Vloerisolatie service.

Bodemisolatie

We bieden een oplossing voor bodemisolatie voor beperkte ruimtes.

Dakisolatie

Minimaliseer warmteverlies met geschikte dakisolatie tegen opstijgende warme lucht.